további kedves tárgyaim — gyermekkiadás

Hadd örüljenek: a zseniális Sven Nordquist legszebb könyve, az egész egyetlen kép oldalakká hasogatva, játék, filozófia, világmindenség

(egyáltalán, ezek a matektanárból lett zsenik: én négyet tudok. Ti?),

midőn az est, e lágyan takaró

meg a Benetton nem bír magával augusztusban, hát én bírjak?: tavasszal kinézett lepkés cipő, igaz, két számmal nagyobb, 30 százalékos áron,

és még egy DUPLO “tűzautó”, ez is a lyánynak, komoly lángcsóvával. Eleinte szekerce is volt, gondolom, majd meglesz a mosóporos dobozban november körül.

20 thoughts on “további kedves tárgyaim — gyermekkiadás

  1. Volt szerencsém ezt a könyvet lapozgatni és azon gondolkodtam közben, hogy aki rajzolta, az vajon mit szúrt/szívott/rágott? A mennyiség nem kérdéses, csak egy kicsivel lehetett a halálos túladagoláson innen. Páréves fejjel nem tudom hogy fogadnám, így felnőtten eléggé tekeri az agyamat. Semmi baj ezzel, én szeretem, de aki depresszióra hajlamos, az inkább ne nézegesse.
    Nagyon szerettem régen a Jamie és a csodalámpa mesét is, arról többen állították, hogy határozottan LSD-s hallucinációkra emlékeztetnek a figurák/helyzetek. Jól mulathattak annak a készítői is.

    Kedvelés

    • Ez a könyv egyrészt művészettörténeti idézetgyűjtemény, másrészt és inkább mesevilág, a korlátlan fantázia terepe. Semmi nyomasztó, sötét, terhes, feldolgozhatatlan nincs benne. Csupa poén, furcsaság, szeretet.

      Sven Nordquist teljes életműve a tolerancia, humor, bölcsesség, játékosság, érzékenység, optimizmus jegyében született, annyira svéd, hogy öröm nézni, svédebb még az IKEÁnál is.

      Kedvelés

      • Nem nekem feldolgozhatatlan, hanem mondjuk a feleségemnek. Igaz, amikor ifjúkoromban After Cryingot hallgattam otthon, az meg anyámnak volt feldolgozhatatlan, képes volt a legjátékosabb darabjaitól is öngyilkos hangulatba keveredni, pedig amúgy nem az a fajta. Én pedig azóta is szeretem. Anyut is, az After Cryingot is, csak szigorúan külön-külön.

        Kedvelés

      • Ez szép. Csak nehogy valaki elijedjen, hogy Sven ilyen gótikus goa cucc.

        Nagyon hasonló élményem van nekem is, Nekem, protestáns etikán alapuló neveltetésemben az irracionális volt tiltva. Munka, praktikum, és emellett is káosz. Játék? Weöres Sándor? Léhaság? Tilos.

        Kedvelés

  2. Haláli ez a skandináv életérzés a heppi tehenekkel meg a szivárványt daráló békával (vagy az egy ködgép?). Nagy ritkán, ha adott a körülmények együttállása: a fényviszonyok (kora reggel, vagy az alkonyat előtti percekben), a levegő tisztasága, a hűvös, vizet-leveleket fodrozó szellő, akkor a mi telkünkön is szokott lenni egy negyedórányi skandinávia. Náluk északon ez a varázslatos negyedóra akár órákon át is eltart napnyugta előtt.

    Kedvelés

  3. Oké, akkor eldöntöttem. (Mondta az ember, hogy döntsek, két év távlatában kb., Kanada, Új-Zéland, vagy Svédország.) Mégis az van a legközelebb. Az utolsó majd oltsa le maga után a villanyt 😦

    Kedvelés

  4. Nekem személy szerint Nordquistnek EZ a könyve nem jön be. Nekem lidércnyomásos kicsit. Ezért még a szekrényben lapul, nem mertem megszondáztatni a fiaimmal. De lehet, hogy felbátorodom a bejegyzésen és odaadom nekik.

    Kedvelés

  5. Visszajelzés: ágyam mellett | csak az olvassa — én szóltam

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .